dinsdag 26 augustus 2014

Workshop bij Koekepeertje

Gisteren heb ik een workshop 'valiesje maken' gevolgd bij Koekepeertje te Brugge. De lesgeefster was niemand minder dan Biefrul. Een leuke madam met veel raad en geduld.

Na het kiezen van een leuk stofje volgde het moeilijkste werk, namelijk het knippen van de patroondelen. In het begin was het dan ook helemaal scheef! Gelukkig zag Biefrul dit op tijd waardoor mijn koffer op het einde niet scheef zou staan. Dankzij een mede-naaister haar geweldige lat ben ik erin geslaagd om rechte delen te knippen. Die lat is zeker mijn volgende aankoop!Na bijna 8 uren te hebben genaaid was de buitenkant van mijn koffertje klaar.


 
Vandaag heb ik de binnenkant verder afgewerkt en mijn koffer ineen gezet.


Ik heb zowel de buitenkant als de binnenkant verstevigd met vlieseline H250 en H640. Dit zorgt ervoor dat de koffer kan recht staan en stevig is.

Nog enkele foto's van Finn zijn koffer......
Het stofje aan de buitenkant is de Little ark animals van Riley Blake.
Ik ben zeer tevreden met het resultaat en vond de workshop de moeite waard! Dankjewel Biefrul voor jouw raad, kritisch oog en geduld! Hopelijk tot bij een volgende workshop van jouw geweldige tassen!


14 opmerkingen:

 1. Héél mooi koffertje! Ik ben al een tijdje op zoek naar zo'n lat. Waar kan ik dat vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben natuurlijk vergeten vragen waar je zo'n lat kunt kopen. Dus het zal bij mij ook een zoektocht zijn. Ik ga eens proberen bij Veritas.

   Verwijderen
  2. Bij Aters in Antwerpen. Succes nog met verdere naaisels!

   Verwijderen
 2. Wauw , dank je voor zulke mooie complimenten ... ik ga er van blozen.
  Je hebt anders ook een gezonde portie geduld he , anders had je koffer er zo mooi niet uitgezien.
  Hopelijk zien we elkaar snel weer terug!
  veel liefs Bie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi !! Eéntje om trots op te zijn!!
  Enig idee waar zo'n lat te verkrijgen is?! :) Zou ook handig zijn voor mij ... :D

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel ! :) Ik heb geen idee waar je die kunt kopen. Ik moet zelf ook nog op zoek gaan. Ik gok op Veritas, Ava, Pipoos, ...

   Verwijderen
 4. Ooh zo mooi! En supercute stofje! Zo'n koffer staat ook nog op m'n to-do lijstje! Zoonlief gaat al eens logeren, en hij heeft zo'n koffertje vanuit Kruidvat :-) maar dat begint zijne beste tijd gehad te hebben... Liselot, is het moeilijk of doenbaar met een goede tutorial?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Het is doenbaar met een goede tutorial bij de hand. Ik vond het wel de moeite waard om de workshop te volgen. Je krijgt tips en je let dan meer op de details waardoor het resultaat mooier is. Indien er zich een kans voor doet dat je een workshop kunt volgen, zou ik dat zeker doen.

   Verwijderen
  2. Nog eens een vraagje, hoeveel m buitenstof heb je nodig voor zo'n koffertje? Via webshop ideaal canvas stofje gezien voor m'n zoontje, maar heb geen idee hoeveel stof daarin kruipt :-)

   Verwijderen
  3. Met 80cm kom je zeker toe. Het is natuurlijk wel belangrijk hoe de print van je stof is. Ik zou voor de zekerheid 1 meter nemen.

   Verwijderen
  4. Ok bedankt, dan weet ik wat ik moet bestellen :-)

   Verwijderen