dinsdag 13 januari 2015

Een raglan sweater...

Eind vorige maand kwamen er prachtige Andrea Lauren stofjes binnen bij Kiwi Fabrics. Ik had mij voorgenomen om in 2014 geen stof meer te kopen, maar deze kon ik toch niet laten liggen. Ik bestelde de stofjes en op kerstavond kreeg ik een mooi pakketje.

Last month, there were beautiful Andrea Lauren fabrics at Kiwi Fabrics. I had planned not to buy fabrics, but I wanted these fabrics. I ordered the fabrics and on Christmas Eve I got a nice package.

Ik koos voor een raglan sweater uit Ottobre. Helaas vond ik geen patroon in de gewenste maat. Zo heb ik een bestaand patroon verkleind tot maat 74. De pasvorm was goed, behalve de halsopening was VEEL te groot. Er zat niets anders op dan de trui weer helemaal uit elkaar te halen. Een vervelend werkje! Daarna heb ik de mouwen, voorpand en achterpand aangepast. Gelukkig was het dan al veel beter.

I chose a raglan sweater from Ottobre. Unfortunately I found no pattern to the desired size. So I reduced an existing pattern to size 74. The fit was good, except the neckline was WAY too big. There was nothing for it but to get the jersey back apart. Then I adjusted the sleeves, front and back. Luckily it was already much better. 


Stof Kiwi Fabrics boordstof De Stoffenkamer patroon raglan sweater Ottobre 1/2014

16 opmerkingen:

 1. Oh wauw! Zo'n mooie stof! Kheb die ook al zien passeren op fb :-) En ik ken het : genoeg stofjes, niet meer kopen, maar moeilijk om te weerstaan he? :-) Hij staat er beeldig mee! Je hebt die ook in munt-kleur en die zou ik graag nog willen hebben... ooit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Ik moet bekennen dat ik lichtjes stofverslaafd ben. Er staan weer mooie stofjes te koop. Het is moeilijk om me dan in te houden. ;)

   Verwijderen
 2. SUPERmooi!!! Ik ben ook zo verliefd op dat stofje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ook voor de link! :) De stofjes van Andrea Lauren zijn schitterend! Vanavond kijk ik nog eens op je shop. Weer veel moois gezien. :)

   Verwijderen
 3. Mooi! Ik ben ook bezig aan zo eentje van kiwi fabrics. Maar ik heb mijn beren ondersteboven geknipt :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Spijtig van je stof. Hopelijk heb je toch wat kunnen uithalen ? Telkens is het hopen dat alles goed komt na het knippen. Zeker met die mooie stofjes.

   Verwijderen
 4. Inderdaad super mooie stof en de eerste sweater is alvast heel leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie stofjes! En super pulletje! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb jij een goeie stoffensmaak zeg! Ik val van de ene verrassing in de andere . Ik wierp nog maar een eerste (snelle) blik op jouw blog! Chapeau!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Liselot, ziet er mooi uit! Ik heb ook een stofje van Andrea Lauren (triangles in Marshmallow, ik denk vergelijkbaar met de berenstof) en begonnen daar een sweater van de maken. Heb jij naadband oid gebruikt? Ik lees over tricot dat het niet altijd even makkelijk verwerkt (heb zelf nog niet zoveel ervaring). Ik hoor graag je tips! groetjes Tes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Tes, Ik heb geen naadband gebruikt. Ik werkte de hals, mouwboorden en zoom af met boordstof. http://madebymamasha.blogspot.be/2011/06/de-xy-files-t-shirts-tricot-en-boordstof.html Op deze blog kan je zien hoe je best jouw boordstof berekent. Ik vind dit zelf het eenvoudigst om een trui af te werken. Het werken met tricot is eenvoudiger met een overlock. Hopelijk heb ik je wat kunnen helpen :) Groetjes

   Verwijderen