Pagina's

donderdag 28 april 2016

Hiep Hiep Hoera....

Afgelopen weekend was het groot feest. Finn vierde zijn 2de verjaardag....



De ballonnen en vlaggen werden uit de kast gehaald. Er werd volop gebakken en gesmuld. Finn genoot volop van zijn feestje. Hier kan je hem in volle actie bezig zien :)





De papa maakte voor de gelegenheid frisse citroenlimonade. Lekker! Wil je dit ook eens maken ?

Wat heb je nodig
- 10 citroenen
- 6 limoenen
- 2 liter spuitwater
- 300ml suikerwater (kan je meer of minder doen naargelang voorkeur)

Pers de citroenen en limoenen. Meng deze met het spuit- en suikerwater. Zet dit even in de koelkast. Je kan dit dan serveren in een bokaal met héél veel ijs en schijfjes citroen/limoen. Zo kunnen de gasten zichzelf bedienen en genieten van een heerlijk drankje.

De kaastaart met speculoosbodem was tot de laatste kruimel op. Wil je deze thuis ook eens bakken?

Wat heb je nodig
- 400gr Philadelphia
- 400gr magere platte kaas of mascarpone (dit kan je zelf kiezen naar voorkeur)
- 200gr verkruimelde speculoos
- 200gr suiker
- 80gr boter
- 2 eieren
- 2 tot sneeuw geklopte eiwitten
- sap van een halve citroen (wij druppelen een halve van een halve citroen erin)

Meng 200gr verkruimelde speculoos met 80gr boter en beleg daarmee de taartvorm (springvorm Ø
26cm). Bak het speculoosdeeg 10min in oven op 180°C.
Meng vervolgens 400gr Philadelphia en 400gr magere platte kaas of mascarpone met 200gr suiker, 2 eieren, 2 tot sneeuw geklopte eieren en het citroensap tot een glad mengsel.
Giet het mengsel over het speculoosdeeg. Bak vervolgens gedurende 30min op 180°C.
Zet de taart minstens 4u, bij voorkeur een nachtje, in de koelkast. Smakelijk!

Een kroon en een verjaardagstenue mochten zeker ook niet ontbreken...



Ik koos voor de Lila jumpsuit van Compagnie M en Lily & Woody in maat 92. Deze is wel nog wat aan de grote kant, maar zo kan het zeker nog heel de zomer mee.










11 opmerkingen:

  1. Precies staat er een kaastaart op je aanrecht. Heb je daar recept van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er staat inderdaad een kaastaart met speculoosbodem op tafel. Ik heb het recept bij de blogpost gezet. Wij vinden ze overheerlijk :)

      Verwijderen
  2. Leuke jumpsuit. En gefeliciteerd met de jarige. Wat een mooie foto die laatste!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! :) Die laatste foto is ook mijn favoriet. Die hangt hier ondertussen al in de keuken.

      Verwijderen
  3. Prachtige jumpsuit! Hele mooie dingen trouwens vind ik hier op jouw blog, die ik zopas leerde kennen. Ik kom hier zeker nog kijken! ;-) Ook steeds welkom op isidee.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog eens gelukkige verjaardag aan uwe "kleine" man, amai die is gegroeid he! Mooie keuken trouwens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. een kereltje om op te eten!!!
    Geweldig... puur genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk! Wij zijn ook met de voorbereidingen bezig hier :-)

    BeantwoordenVerwijderen